Главная
digitalArtFoto

Главная » 2010 » Ноябрь » 3 » Виставка Миколи Джички, під назвою «Назовні» в Київi
Виставка Миколи Джички, під назвою «Назовні» в Київi
20:23

Moi-Garmony

5 листопада о 19:00 в арт-холі «Кайрос» Ольги Богомолець (м. Київ, вул. Інститутська, 22/7, вхід з вул. Шовковичної) відбудеться відкриття виставки івано-франківського художника, члена Національної спілки фотохудожників України — Миколи Джички, під назвою «Назовні».

У своїх роботах автор назовні показує все, що є всередині кожного з нас. Вдаючись до унікальної техніки, що є його власним винаходом, він демонструє дивовижні орнаменти клітин людського організму збільшені у 3-5 тис разів. Поєднуючись між собою, вони творять бездоганні зображення, як скажімо, в роботі «Як виростають крила». Автор демонструє гістологічний знімок поперечного зрізу спинного мозку, де чітко простежуються фантастичні «крила» людини, забарвлені біло-сірим кольором.

© Микола Джичка - "Як виростають крила"

Застосовуючи унікальну техніку — поєднання живопису, фотографії та колажу, автор вдається до асоціації із рентгенівським знімком, що підвішений у мед.кабінеті, навпроти світла. Спеціально розроблені металічні каркаси, а також лейби, прикріплені на тросиках в кутку кожної з робіт даного циклу, нагадують лабораторні скельця для мікроскопу. Така апеляція до вивчення людини крізь призму медицини автором вибрана невипадково. Адже гармонійне життя людського організму на клітинному рівні, яке вивчається медициною, не завжди так само сприймається у її соціальному виявленні.

Настільки щиро і адекватно ми сприймаємо зовнішню – видиму і внутрішню — невидиму оболонки власного тіла? Спробою дати відповідь на це питання є кожна із робіт автора циклу «Назовні». Кожна з них має свою передісторію. Частину з них автор розкриває у назвах та демонструє в зображеннях, решту закликає глядачів відкрити власноруч, можливо, навіть простежити у них близьку для себе життєву ситуацію з іншою оригінальною інтерпретацією через призму свого життєвого досвіду.

Унікальність погляду на людське буття та людське єство Миколою Джичкою, перегукується із філософським баченням Ольги Богомолець, яка стверджує: «Процеси, що відбуваються в людському організмі є чи не кристалічним віддзеркаленням суспільних процесів. Адже суспільство, як і людський організм, також містить серце, мозок, робочі м'язи, систему виведення шлаків, і, разом з тим, в ньому співіснують паразити та віруси. Це дає підставу стверджувати, що соціум є таким самим живим організмом, як природне людське тіло. Пізнання процесів людського організму, дають усвідомлення суспільного життя, його моделі взаємозв’язків та тонкої організації і ієрархії в цілому. Гармонійна побудова здорового суспільства, без урахування природних законів та процесів його формування, очевидно є міражем. Адже першим у вирішенні цього питання, має бути здоров’я учасників суспільного життя і лише після цього творення гармонійних суспільних процесів, і аж ніяк не навпаки».

Виставка Миколи Джички «Назовні» є продовженням соціального проекту підтримки молодих художників Арт-холу «Кайрос» Ольги Богомолець. Співпраця з молодими митцями України та світу дають не лише можливість реалізації для художників, а й розширюють український культурний простір, де поєднуються різні техніки, ідеї, бачення митців з різних куточків світу та України. У циклі проекту вже було проведено виставку молодого ізраїльського художника Тіма Розумовського, а також планується подальша співпраця з рядом молодих художників.

Dyvna-selezinka

Prugnist-Sercevoi-aorty

Довідка:

Роботи молодого художника містяться у колекціях британських, шведських, чеських, польських та українських колекціонерів та поцінювачів сучасного мистецтва. Микола Джичка має понад 12-річний досвід проведення виставок, серед яких персональні виставки: "Я не знаю що це...” (Прикарпатський університет, 1998), "Все, що залишається” (ІФНСХУ, 2005), „Ню – не пейзаж” (Івано-Франківському обласний художній музей, 2009), "33” (Чернівецький обласний художній музей, 2010) та інші. Також є учасником міжнародних проектів, серед яких: The SYNERGY PROJECT (Weston street, London Bridge), україно-шведський проект „SWIЖЕ”, та український проект — „Карпатський хребет”.

За детальною інформацією та для акредитації звертайтесь за тел.:097-660-79-62 та пишіть на адресу press.ob@gmail.com — Ірина Хевпа, куратор проекту.

Категория: Фотовыставки / события |Теги: | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]

Наш опрос

Посещаете ли Вы фотовыставки?
Всего ответов: 207

Поиск

Категории раздела

Фотовыставки / события [290]
Фотоинвентарь [17]
Фотокурсы [42]
Конкурсы [76]
Разное [24]
Новости сайта и др.

Online галерея

Акция "Лица уходящей эпохи. 2011 год"


Выставка Кристины Яловой "Embodiment"


Фото Геннадия Черномашинцева


Выставка Светланы Желток "Любовь к жизни"


Фотовыставка Андрея Пермякова "Метаморфозы"


"Лица уходящей эпохи" Четвертый Севастопольский фотосалон


Фотоальбом Андрея Гусаченко "Мой Севастополь"


Фотовыставка А.Синельникова "О женщины"


"Молодежь фотографирует или мастерам вход В" Третий Севастопольский фотосалон


Фотовыставка А. Пучкова "Пейзажи Крыма"


Макроистории. Второй Севастопольский Фотосалон


Фотовыставка А. Бурцева "Балаклава. Современные листригоны"

Статистика

Суббота
18.05.2024
15:52


Давайте жить дружно! Copyright dArtFoto © 2009 - 2024

Сайт управляется системой uCoz